Ariadna Viola, Professora de Tècnica Alexander

@ariadnaviola_tecnicaalexander

L’ariadna Viola és professora de tècnica Alexander i ella ajuda a persones ensenyant-los-hi les eines per tenir un bon ús del seu cos i evitar així qualsevol tipus de dolència, o problemàtica. Té gent amb necessitats diverses, des de qualsevol mal d’esquena, a migranyes, vertígens, mal de genolls, espatlles i un llarg etcètera.

Ella ens parla que el cos és moviment constant, encara que estiguem quiets a dins nostre res para mai de moure’s! El nostre sistema sempre està en moviment: cor i circulació, respiració. aparell digestiu…Tot es mou. No som estàtics i els nostre cos està fet per moure’s. Gran part dels problemes que tenim és degut a aquesta vida tan estancada, a les hores que passem asseguts, als molts moviments que no fem i que fan que mica en mica el nostre cos es vagi atrofiant.

A les classes de Tècnica Alexander treballa molt dret i a la cadira, és cert. Sobretot perquè aquestes situacions ajuden molt a prendre consciència de què fem. Un cop la consciència es desperta i anem practicant, fem la classe de caminar. Sempre es descobreixen coses molt interessant en aquesta classe. Ens explica dos exemples.

Un alumne que al caminar sempre acabava amb mal a les espatlles, un mal que la feia aturar i descansar perquè disminuís el dolor. Si no caminava no li venia el mal, només li passava al caminar. Què vam descobrir? que si movia els braços el mal desapareixia. Dit d’una altra manera, caminava amb els braços quiets i com enganxats amunt. Al adonar-se’n i deixar-ho de fer es va resoldre el problema. Un altre cas: al caminar estona llarga li feia mal el genoll dret. Vam descobrir que rotava la cama dreta lleugerament cap endins de manera que el genoll feia un joc contraproduent. Al anar fixant-se en com fer el pas amb la cama dreta alineada el dolor va desaparèixer.

Ens diu que les coses són molt més simples del que sembla, i aquestes coses, els metges no les resolen, simplement perquè no és el seu territori, ells en resolen d’altres. Si vols pots donar un cop d’ull a la seva web https://ariadnaviola.com/