Recepta

Tònic per prevenir la caiguada de cabell

Aquest tònic està fet amb dues de les plantes més abundants en el Montseny i a tot el nostre territori: el romaní i l’ortiga. La caputxina es troba més com a planta ornamental.

Entre altres propietats, el romaní té la propietat d’estimular el creixement del cuir cabellut, també l’enforteix i combat la caspa.

Per altra banda l’ortiga té propietats venotòniques i circulatòries que fan que sigui un bon remei contra la caspa, suavitza el cabell i preveu la caiguda d’aquest.

També es podria afegir la caputxina, que juntament amb l’ortiga i el romaní, enforteix el cabell, preveu la caspa i la caiguda.

El tònic, es pot aplicar entre 2 i 3 cops per setmana. És ideal utilitzar-lo amb el cabell net i es deixa actuant fins al proper rentat. Si tens el cabell més aviat sec, pots utilitzar la segona alternativa que t’ofereixo.

INGREDIENTS

Romaní , ortigues i caputxina (opcional) a parts iguals

Vodka

 

PROCEDIMIENT

Trossegem el romaní i el posem en un pot. Després afegim les ortigues i la caputxina( si en tenim sinó ho fem sols amb romaní i ortigues). Tot seguit cobrim les plantes amb el vozka. D’aquesta manera es macera i les propietats de les plantes passaran al alcohol. Hem d’esperar 40 dies.

Tanquem el pot i el guardem en un lloc resguardat de la llum directe del sol i de tant en tant sacsegem el pot.

Passats els 40 dies, ho colem i ho envasem.

Podem aplicar-ho amb un suau massatge en tot el cuir cabellut.  Es fa en sec i no cal esbandir.

Si el teu cuir cabellut és sensible, amb dos cops per setmana ja és suficient, en cas contrari es pot fer cada dia.

Si tens el cabell molt sec i notes que et resseca, també pots fer una infusió a parts iguals de les plantes i aplicar-ho un cop fred en el cap, així ho podràs fer cada dia. La pega és que la infusió dura dos o tres dies a la nevera, en canvi la loció feta amb vozka, pot durar 1 any.