Recepta

Netejador facial en pols

Us presento una formulació que tant us anirà bé per netejar i exfoliar la cara com per fer una mascareta. Recomanada per pells sensibles, amb rosàcia, i ajuda a treure la brillantor.

INGREDIENTS

1c argila rosa, blanca o verda

1c farina d’arròs

1c farina de cigró

1c camamilla

1c saüc

1/2c cúrcuma

1/2c pebre negre

LES SEVES PROPIETATS

L’argila és rica en minerals i oligoelements, té un efecte calmant, manté la humitat, és hidratant, calma la pell amb psoriasis i dermatitis. També descongestiona, absorbeix i elimina les impureses

La farina d’arròs ajuda a depurar la pell, aclareix la pell ( és ideal per a les persones que tenen canvis de pell i tenen marques o taques, per persones que s’han posat massa al sol, o les que han sofert acné). Rejuveneix la pell pel seu alt contingut en àcids grassos.

La farina de cigró neteja la pell sobretot els porus, fa d’exfoliant i les àvies ja l’utilitzaven.

El saüc és antiinflamatori

La cúrcuma té un efecte antiinflamatori

El pebre potencia els beneficis de la cúrcuma

 

 

 

PROCEDIMIENT

Agafem tots els ingredients i els barregem en les proporcions proposades en un bol. Tot seguit ja es podrà guardar en un envàs net, sec i hermètic.

 

APLICACIÓ

Barregem una cullerada del producte amb aigua i ho escampem per la cara amb suavitat. Tot seguit ens esbandim amb aigua tèbia.

Per si volem fer una mascareta, podem posar a part d’una mica d’aigua, una mica de iogurt o mel i ens ho deixem aplicat durant 15 minuts. Tot seguit ens ho retirem esbandint amb aigua tèbia.