Propietats de la cua de cavall

La cua de cavall és una planta medicinal amb moltes propietats terapèutiques i estètiques, com ara un excel·lent diürètic i mineralitzant natural, vitamínic, depuratiu i desintoxicant.

Purifica la pell i ajuda a la millora de l’acne, ja que la neteja i la deixar lliure de toxines perjudicials. També la protegeix dels bacteris.

Rejoveneix la pell i redueix les arrugues, s’utilitza en cremes com a principi actiu. Lluita activament contra l’acció dels radicals lliures i promou la producció de col·lagen, indispensable perquè els teixits de la dermis es mantinguin joves, flexibles i saludables. Tot això gràcies al seu contingut en silici que també manté la bona salut del cabell (preveu la caiguda i contra la caspa), les ungles i les articulacions. Ajuda a reforçar els teixits de l’organisme. La pell queda més elàstica i amb un aspecte més jove. Les seves capacitats regeneradores fan que sigui un tractament natural per esborrar i eliminar les arrugues existents en diferents parts de la cara.

Excel·lent tractament natural per les estries: gràcies al seu contingut en silici ajuda que no es trenquin les fibres de col·lagen i elastina de la pell i apareguin les estries.

Reafirma la pell i combat la cel·lulitis: ja que és depurativa i diürètica. Redueix els nòduls de greix acumulat a les diferents parts del cos.

És un diürètic potent, que afavoreix la eliminació de les toxines del fetge i el ronyó. i és útil per prevenir la retenció de líquids, i ajuda a prevenir la formació de pedres al ronyó.

És un antiinflamatori, que ajuda en casos d’artritis, artrosis i gota. Ajuda a la eliminació dels excessos d’àcid úric i urea.

CONTRAINDICACIONS

Embaràs, lactància. Gastritis, úlcera gastroduodenal: els tanins i les sals sílice (especialment el diòxid de silici) poden irritar la mucosa gàstrica. Sempre que prenguem diürètics haurem de prendre abundant aigua, ja que els diürètics eliminen tòxics, aigua i minerals. Llavors ens podem tornar a mineralitzar prenent caldos de verdures o aigua de mar.

MÈTODES DE PREPARACIÓ

– 100gr de planta de cua de cavall
– 1 Litre d’aigua
Es fa en infusió o decocció, de la part aèria de la planta, d’un a quatre vasos al dia depenent la persona.