Llavors de raïm

La vinya va ser una de les primeres plantes cultivades per l’espècie humana. El fruit, les fulles i les branques ja han estat utilitzades des de l’antiguitat per a usos medicinals.

Què fas amb les llavors de raïm? Ets dels que les tiren o les menges amb la fruita? Algunes raons per consumir-les: Són riques en àcids grassos, aminoàcids i flavonoides. Per tots aquests motius, les llavors de raïm poden beneficiar la teva pell i salut. Ajuden a combatre la psoriasi, l’acne i problemes cardiovasculars.

Les llavors, de raïm naturals són riques en flavonoides com àcid gàl•lic i epicateínas. Aquests antioxidants són vint vegades més benèfics que la vitamina E i cinquanta vegades més benèfics que la vitamina C.

Evitaràs que els símptomes d’envelliment prematur es notin en la teva pell. El més important és que aquest efecte rejovenidor també beneficia les cèl•lules, teixits i òrgans.

Les proantocianidines del raïm milloren la circulació de la sang i enforteixen els vasos capil•lars, artèries i venes. Això és molt important, perquè unes venes sanes permeten que la teva salut cardiovascular estigui millor controlada. Quan les teves artèries estan elàstiques, la sang irriga millor i s’eviten els molestos enduriments. Aquest no és només un problema estètic, ja que, quan la sang no té lliure pas, es creen trombes.

Tenen propietats antiinflamatòries i antibacterianes i protegeixen l’intestí i articulacions. Milloren les defenses doncs i desintoxiquen els intestins. El seu alt contingut en fibra quan mastegues pot resultar desagradable, però són perfectes quan el teu trànsit intestinal és lent. Prova a consumir unes poques quan tinguis restrenyiment i veuràs que, en poc temps, t’oblides del problema.

En ser riques en fibra tenen un efecte saciant que evita que mengis de més. A més, les llavors de raïm contenen enzims que metabolitzen el greix. Aquests enzims afavoreixen l’eliminació de l’excés de greix en els òrgans interns com el fetge i el cor de forma natural i gradual.

Com pots veure, el raïm no només són riques i fàcils de consumir. Les seves llavors també t’aporten grans beneficis a la salut. Et recomano incloure-les en la dieta sempre que et sigui possible.

Durant els mesos en què no pots adquirir raïms frescos, pots consumir les llavors disponibles en botigues herbolàries o l’oli de llavors de raïm.

Sou dels que us agrada aplicar-vos oli a la pell? Doncs l’oli de llavor de raïm és un gran aliat. La virtut principal de l’oli és que proporciona notables beneficis contra l’envelliment. El seu alt contingut en àcids grassos poliinsaturats estimula el col•lagen i l’elastina i els seus antioxidants ajuden a neutralitzar els radicals lliures, responsables de l’envelliment cel•lular. És lleugerament astringent i està especialment indicat pel tractament de pells greixoses amb tendència acneica. És de ràpida absorció, no deixa sensació greixosa i no obstrueix el porus. També dóna to i fermesa a la pell i pot ser utilitzat per pells sensibles i congestionades.