Exfoliant de fruites tropicals

La preparació d’un exfoliant casolà, és la teva millor opció perquè està lliure de químics i productes que poden ser agressius per a la pell.

Per aconseguir un cutis bonic i lliure de qualsevol impuresa o taques, és important utilitzar un exfoliant facial dins de la nostra rutina, tot i que la freqüència d’aquest, dependrà del nostre tipus de pell. Per a una pell grassa és més recomanable l’aplicació d’un exfoliant un o dos cops per setmana. Per a una pell seca o sensible és millor una aplicació cada 15 dies com a molt. En el cicle de la nostra pell, es produeix un canvi de cèl·lules mortes per unes altres de sanes. Ara bé, hi ha diferents factors que impedeixen que això es produeixi d’una manera continuada, i retarden el reemplaçament de les cèl·lules. Quan succeeix això, la pell no pot absorbir nutrients ni oxigenar-se.

Ingredients:
3 cullerades de polpa de papaia
3 cullerades de polpa de pinya
1 cullerada de mel

L’exfoliant té com a funció principal l’eliminació de la pell morta per donar pas a les noves cèl·lules. Així es retarda l’envelliment i es netegen les impureses. Amb la exfoliació, la pell pot fer el seu procés de regeneració cel·lular correctament i dóna com a resultat una dermis molt més oxigenada i humectada. Entre els principals beneficis de l’exfoliació, destaquem:

– Que la pell està més neta, sedosa, radiant i bonica.
– L’eliminació de totes les impureses i la prevenció de la formació de noves.
– La reactivació de la microcirculació sanguínia de la zona, cosa que ajuda també a eliminar líquids acumulats i a prevenir-ne la inflamació.
– Es redueix una producció excessiva de sebo i s’evita l’aparició de brillantors a la cara.
– Que els tractaments facials i les cremes hidratants i antiedat funcionin molt millor en una pell exfoliada, doncs els seus principis actius podran penetrar molt millor.

APLICACIÓ

1. Farem un puré amb la papaia i la pinya. Tot seguit s’afegeix la mel i es barreja tot.

2. S’aplica sobre la pell prèviament neta i humida. Ho aplicarem amb una suau masatge en cercles, recorrent tota la zona que volem tractar i evitarem les parts sensibles com el contorn d’ulls.

3. Ho deixarem actuar durant uns 10 minuts i ho rentarem amb aigua.

PROPIETATS

La papaia té un component anomenat papaïna que és antiinflamatori i cicatritzant. També és hidratant, suavitzant, exfoliant i regenerador.

La pinya és antiinflamatòria, reparadora i cicatritzant. És una font de vitamina C per combatre l’excés de melanina i també afavoreix la reducció de taques en la pell. És un excel·lent exfoliant i millora el flux sanguini.

La mel aporta propietats hidratants i suavitzants. És eficaç com anti-arrugues i per tractar les pells castigades.