Entrevista

Entrevista a Marisa Peláez. Atesania en cuina

Quant temps fa que vius al Montseny?

Ja fa 19 anys que visc al Montseny , sembla que faci molt menys!

Què és el que et va atraure del Montseny?

Jo venia del mon agrícola de secà dels fruites i la vinya al Baix Camp, tot i que hi vaig venir a parar per una companya del mon forestal , és l’amor el que em va fer quedar.

A què et dediques?

Ja fa 19 anys que visc al Montseny , sembla que faci molt menys!

Quins referents tens en la teva feina?

Els meus referents , son bàsicament les pageses , dones del mon rural , mares , àvies i cuidadores de la natura, moltes dones invisibles que no s’han fet veure amb grans proeses , però que han guardat i custodien, receptes, de salut, de cuina, d’horta, de pràctiques de bosc, de criança, i de recol·lecció.

I d’elles aprenc a que els recursos són presents i no constants, que ens hem d’adaptar al que ens dóna la terra a cada moment i no la terra a les nostres necessitats, que cada excedent és un regal i que allò que ens dóna la natura és allò que ens cal a tots nivells , i la nutrició és justament el combustible que fem servir per fer funcionar la nostra màquina. La nostra ànima es nodreix de la natura i d’allò que ens dóna a cada estació.

Quin tipus de persones consumeixen la teva cuina?

Persones que volen menjar bé i bo. Si el menjar és sa i està deliciós , nodreixes l’ànima, i això també és plaer. Les meves clientes bàsicament gaudeixen d’un bon àpat i no sempre tenen el temps per dedicar-hi a la cuina i igualment no volen renunciar a un producte de qualitat, de proximitat i sense químics!

Per què has apostat en consumir la cosmètica natural Del Montseny?

Perquè la Mireia, fa productes amb les plantes que ens dóna la terra , amb amor, aprofitant i honorant receptes i ingredients de les nostres ancestres, perquè li brilla la mirada quant recol·lecta, quant troba una nova recepta, perquè cuida cada detall dels seus productes amb l’amor amb que li he vist tractar la família i les amigues, perquè és molt més que una dona màgica del bosc, és una persona que enamora fent el que fa i jo el vull a la meva pell aquest amor.

Quina és la que t’agrada més?

La crema de mans em va tant bé! , jo que les castigo tant, i em flipa l’aroma de la crema corporal , com diu una meva amiga « huele a bosque ¡¡¡»

Quina és la rutina que t’agrada fer amb els productes del Montseny?

Dutxar-me quant ja acaba el dia i posar-me la crema facial, la corporal i anar a dormir com una fada del bosc.

@cordelmontseny