Crema facial reparadora

La crema facial reparadora va ser la primera facial que vaig crear, ja que era ideal per a la meva edat. Feia temps que buscava una crema que m’enriquís la pell, que ja començava a tenir més símptomes d’envelliment.

Vaig posar ingredients molt nutritius com ara l’oli d’alvocat, la mantega de karité, l’aigua de roses i l’àloe vera.

Volia ampliar la seva composició amb un bocí de les plantes medicinals que trobava en el Montseny. Investigant, em vaig meravellar de veure la cua de cavall que aporta una quantitat important en sílice. Aquest element ajuda a la formació del col·lagen, que a mesura que ens fem grans cada cop en generem menys. També vaig descobrir les meravelloses propietats de la margarita (Bellis perennis) la qual regula la producció de melanina (evita que et surtin més taques), és antioxidant i ajuda a fer que altres components actius puguin entrar a la pell. No em vaig quedar aquí, ja que tenia boixac (Calendula officinalis) també li vaig afegir per la seva propietat de ser cicatritzant, emol·lient i que està indicada en pells malmeses. L’hipèric li dóna unes propietats regeneratives, astringents, antibacterianes i cicatritzants molt importants i m’encanta pensar en aquesta planta com una planta de bruixes, màgica que cada any surt en un indret diferent i tinc les meves trafegues per trobar-la. Ara, quan la trobes és un moment molt màgic, ja que és una planta molt preuada per mi per tot el potencial medicinal que té. També trobareu dins la crema les propietats del trèvol vermell, que quan l’observo a la natura és una planta amb molta energia, i quan l’arrenques torna a sortir com si res, aquesta força de regeneració que transmet, és la que he volgut afegir a la crema. I per últim, el meravellós castanyer d’índia que activa la circulació.

Totes aquestes plantes, les puc trobar al Montseny, de manera silvestre, i altres en cases de pagès. M’encanta haver copsat l’essència de cada una d’aquestes plantes dins de la crema, i el que més m’agrada és poder-les recollir pels racons del Montseny.