Els beneficis de l’argila i les mascaretes

Gaire bé tots nosaltres coneixem la mel com un aliment, però també es pot utilitzar per cuidar-se la pell. Podem dir que té molts beneficis nutritius i únics per a la salut.

La trobaràs en alguns dels nostres productes per la seva capacitat d’humectar, per tant és molt HIDRATANT i també té la capacitat d’ajudar-nos a tractar moltes afeccions dermatològiques. És ANTIBACTERIÀ amb el seu pH de 3.9 fa que no puguin sobreviure les bactèries i contribueix a destruir els microorganismes no desitjats de la pell. Per tant ens ajuda a tractar pells que pateixen acné. És una gran producte ANTIENVELLIMENT I ANTIARRUGUES pel seu alt contingut d’antioxidants, on ajuda a les cèl·lules de la pell a reparar-se i a renovar-se.

 

Fa més de 2000 anys la humanitat va incorporar l’argila a la seva vida, per les seves propietats de millora per la salut i de millora pels problemes de pell. Tenim diferents tipus d’argila pels seus beneficis increïbles per a la nostra dermis.

Remineralitza, hidrata i nodreix el cutis, absorbeix l’excés de greix, ajuda a desfer-se de l’acne i d’altres afeccions de la pell. L’argila blanca és cèlebre per treure la brutícia i les toxines dels porus de la pell. Se sap que la bentonita es pot unir efectivament amb els metalls pesants i molts altres contaminants ambientals i treure’ls dels porus. És un material ric en minerals, alguns d’aquests minerals inclouen ferro, potassi, sílice, calci, magnesi, sodi i coure. Molts d’aquests minerals tenen propietats antibacterianes, nutritives i curatives que ajuden a la pell a combatre la inflamació.

Beneficis de la màscara d’argila

Tracta les irritacions i diverses condicions de la pell, amb les seves potents propietats antibacterianes té la capacitat de lluitar contra els bacteris de certes condicions de la pell i infeccions com l’acne, l’èczema, la dermatitis i la psoriasi. Com funciona? l’actiu es pot unir als bacteris i altres patògens microscòpics. Quan s’aplica sobre la cara, penetra als porus de l’epidermis i busquen les toxines i bacteris perjudicials, s’uneixen a ells i els treuen a la superfície de la pell. En assecar-se la pasta, aquests agents patògens també s’assequen i s’eliminen quan es retira la mascareta de la cara. Això redueix la superpoblació de bacteris a la dermis, la qual cosa ajudarà a reduir els símptomes dels problemes cutanis esmentats.

Neteja en profunditat el cutis, les propietats absorbents de l’argila poden extreure l’excés de greix, la brutícia, les impureses i les restes de maquillatge que solen acumular-se a l’interior dels porus i provoquen l’aparició de punts negres, punts blancs i brots d’acne molt inflamats. En esbandir la mascareta, s’eliminaran completament tots els contaminants, deixant la pell completament neta.

Desobstrueix i redueix la mida dels porus, els porus grans s’obstrueixen molt fàcilment i molt sovint i això sol donar lloc a punts negres. També aquests porus dilatats solen ser el resultat de l’acumulació de greix i brutícia. L’argila absorbirà tot el que hi ha als porus, els deixarà nets i, en assecar-se, farà que la pell estigui més ferma. Amb un ús regular i uns bons hàbits de vida, de ben segur que notaràs canvis positius en aquest aspecte.

Pot millorar el to de la pell, el to de la cara pot canviar a degut a la producció de melanina. El dany solar és un dels factors més obvis i coneguts. De vegades, aquests canvis en la producció de melanina no es produeixen de forma homogènia a tota la cara, i és possible que apareguin taques de decoloració. Les propietats antibacterianes i els minerals nutritius que conté l’argila poden ajudar la pell a recuperar-se dels danys que provoquen un desequilibri en la producció de melanina i igualar el to cutani. La pell queda més il·luminada.

Fa que el rostre estigui més suau i brillant, la mascareta d’argila és rica en un nutrient molt interessant conegut com a “sílice” que nodrirà la teva dermis i li proporcionarà els nutrients adequats perquè estigui suau, llisa i brillant.

Tipus d’argiles

Verda: gran capacitat desintoxicant, equilibrant i antiinflamatòria. S’empra per a dolors musculars o articulars, cel·lulitis o retenció de líquids.

Vermella: es recomana per a pells sensibles o delicades ja que resseca menys la pell que un altre tipus d’argila. No només neteja la pell de punts negres sinó que també ajuda a regenerar-la.

Blanca: es considera que és el tipus d’argila de més puresa, té un elevat contingut de sílice i alúmina, i es recomana el seu ús en pells amb arrugues, pells envellides o pells seques perquè és astringent i aporta lluminositat a la nostra pell.

Rosa: és una barreja d’argila blanca i argila vermella, molt destinada al seu ús en mascaretes facials perquè neteja el cutis deixant-lo suau com la seda.

Com fer una mascareta d’argila casolana i amb què la podem combinar?

En primer lloc, decidiu amb quins ingredients naturals voleu combinar l’argila. Hi ha superactius entre les fruites, les verdures i les herbes que funcionen en qualsevol tipus de cutis i poden alleujar els símptomes de gairebé qualsevol tipus d’afecció cutània lleu o moderada. Aquests ingredients són la mel, l’àloe vera, la civada i l’oli de l’arbre del te.

El suc de llimona, el vinagre de poma i la clara d’ou són excel·lents per als cutis grassos i amb tendència a l’acne pel seu efecte assecant, així com pels problemes de to i decoloració pel seu efecte il·luminador. Tot i això, són agressius i no són adequats per a les pells sensibles i seques.

Es pot fer servir olis per hidratar més la dermis en cas de problemes de pell normal a seca.

En segon lloc és decidir la quantitat dels ingredients que combinaràs. Això dependrà de la consistència desitjada així com de la força dels actius. En general, per a la majoria dels ingredients, és millor utilitzar d’1 a 2 cullerades, juntament amb algunes gotes d’olis essencials i utilitzar ingredients aquosos per aconseguir la consistència desitjada, com ara infusions de plantes, per exemple. Quan tot estigui ben barrejat, la mascareta estarà llesta per al seu ús.

Quant de temps has de deixar la teva màscara d’argila?

Fins que s’assequi. El punt òptim és al voltant de 20 minuts, cinc min

uts més o menys. Pot ser que et porti algun temps perfeccionar la consistència perquè s’assequi al voltant d’aquest temps, però amb la pràctica ho aconseguiràs.

Com s’ha de sentir una vegada aplicada?

Depèn dels ingredients addicionals que inclogui:

L’àloe vera tendeix a produir una sensació de frescor. El suc de llimona, les clares d’ou i el vinagre de poma, en general, faran que la teva pell se senti realment tensa i seca. Pot ser que fins i tot sentis que la teva pell està dura com una roca quan la mascareta s’asseca del tot. Però les sensacions de cremor, picor o dolor no són normals. Si comences a notar-los, renta’t la cara amb aigua freda immediatament. I, si la sensació de cremor o picor no desapareix, consulta amb un professional mèdic. Aquests efectes secundaris poden passar quan les persones tenen el rostre sensible i fan la seva màscara d’argila casolana massa forta. Per això sempre és bona idea fer una prova abans d’aplicar-la directament a la cara.

Has d’hidratar la cara després de fer servir una màscara?

Sí, ja que de vegades l’argila pot deixar la pell una mica seca. Realment depèn de la combinació d’ingredients que tingui, però generalment és aconsellable aplicar un sèrum i una crema hidratant després. Et recomano el nostre Serum del Montseny, que potenciarà les propietats il·luminadores i despigmentants de la mascareta, i alguna de les nostres Crema hidratants en funció del tipus de pell que tinguis.

Amb quina freqüència es poden fer servir?

De nou, depèn del que porti la màscara. Com més fort i abrasiva sigui, menys freqüent n’ha de ser l’ús. En general, una o dues vegades a la setmana és el número òptim. El meu suggeriment és començar amb una vegada a la setmana i veure com se sent per després augmentar la seva utilització.